Frequently asked questions

Producten

producten

Wat bij sommige huidaandoeningen?

Helpt UV straling bij huidaandoeningen? Bij sommige wel, bij andere juist niet. Vraag bij onzekerheid raad aan je arts. Wie af en toe last heeft van jeugdpuistjes ondervindt meestal baat van een paar zonnesessies. De huid droogt iets uit en van de zonnestraling lijkt een ontsmettende helende werking uit te gaan. Bij sommige vormen van zware acné heeft zonnestraling een tegengestelde werking (consulteer je arts). Bij behandelingen van huidziektes zoals bv. Psoriasis kan een arts een zonnebankkuur voorschrijven.

Mogen oudere mensen onder de zonnebank?

Natuurlijk, zonnebaden heeft een gunstige werking op de stofwisseling, bloeddruk en cholesterolgehalte. Stramheid, spierpijnen en reumatische klachten verminderen. Door het zonlicht vormt zich vitamine D dat van belang is voor het bottenstelsel en heeft een gunstig effect bij de behandeling van botontkalking (osteoporose: voorkomt broze botten).

Word ik op de zonnebank anders bruin dan in de buitenlucht? (m.a.w. is de straling van de zonnebank anders dan de zon?

Er is geen verschil tussen het bruin verkregen op de zonnebank of in de buitenlucht. Het pigmentatieproces voltrekt immers op exact dezelfde wijze, het bruin worden is in beide gevallen een natuurlijk proces. De kleur zonnebankbruin bestaat dus niet! En de kleur zal net zo lang meegaan.

Is het gebruik van crèmes aan te raden?

Producten met beschermfactor zijn niet bedoeld voor gebruik op de zonnebank. Hierbij wordt het verkleuren vertraagd en wordt het natuurlijk protectiemechanisme van de huid niet op gang gebracht. Wel kan u producten van Australian Gold gebruiken. Uw huid wordt verzorgd en je zal een beter resultaat zien na het bruinen door de bronzer. Producten voor na het zonnebad zoals vochtinbrengers, aftersuns, zonnemelk,… zijn ook zeer aan te raden. De Forever After van Australian Gold is hier perfect voor. Het is heel belangrijk alle cosmetische producten goed te verwijderen. Sommige stoffen kunnen ongewenste huidreacties veroorzaken in de zon en onder de zonnebank.

Helpt de zonnebank als voorbereiding voor een zomervakantie?

In tegenstelling tot wat sommige wetenschappers, cosmeticafirma’s en medici soms beweren kan de zonnebank wel degelijk voorbereiden op een verblijf in de zon. Daar het UVB voor een versnelde celdeling zorgt, gaat onze bovenste huidlaag zich verdikken. Het is deze verdikking samen met de verkleuring die ons beter gaat beschermen. De bruine kleur die onze huid krijgt onder invloed van UV kan tot een beschermingsfactor 2 leiden. De verdikking van de opperhuid kan tot een beschermingsfactor 10 leiden. Stel dat een normale bruining een factor 2 geeft en de verdikking een factor 10 dan heeft men een beschermingsfactor van 20 opgebouwd.

Zonnebrandcrème van vorig jaar gebruiken?

Er zijn genoeg mensen die nog een zonnebrandcrème van het jaar ervoor gebruiken. Onverstandig, vinden wij, omdat de werking van de crème afneemt en daardoor minder bescherming biedt tegen de zon. Het is daarom verstandig ieder jaar een nieuwe crème aan te schaffen.

Wat zegt de wet over zonnebanken?

Niet meer onder de zonnebank beneden 18 jaar Een maximale UVB output van onze lampen (0,3 norm) Mensen met huidtype 1 mogen niet meer onder de zonnebank Onze onthaalverantwoordelijke moet samen met jou, uw huidtype bepalen, de wettekst overlopen, je identiteitskaartnummer laten invullen en het document samen ondertekenen. Dit document moet door ons, bij een eventuele controle, voorgelegd worden aan de economische inspectie. Dit ter bescherming van de consument.

Wat betekent de SPF- of beschermingsfactor bij een anti-zonnebrandmiddel?

Bij SPF staat een getal vermeld. Dit is het aantal keren dat men langer in de zon kan blijven als men dat product gebruikt. Bijvoorbeeld: iemand met huidtype 2 die op een bepaald ogenblik 12 minuten in de zon kan blijven alvorens een erytheem (verbranding) op te lopen zal met een crème met een SPF factor 10 (12×10) 120 minuten in de zon kunnen blijven. Let op: neem op voorhand voorzorgen. Als men de verbranding vaststelt is het al te laat.

Hoe wordt mijn huidtype bepaald?

Wij gebruiken een huidscanner. Dit is onmisbaar om een juiste dosering te bepalen; hoe lang mag je onder welke zonnebank? Huidtype 1 bruint nooit, wordt altijd rood: voor hen geen zon of zonnebank. Huidtype 2 bruint soms, wordt altijd rood. Huidtype 3 bruint altijd, wordt soms rood. Huidtype 4 bruint altijd, wordt nooit rood. Huidtype 5 huid is matig gepigmenteerd. Huidtype 6 huid is sterk gepigmenteerd.

Kan ik met make-up onder de zonnebank?

Neen, als je make-up gebruikt, zijn hierdoor de poriën in je gezicht gesloten. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer, waardoor de huid niet alleen het licht zelf opneemt, maar ook allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up. In onze zonnecentra's is er reinigingsmelk aanwezig.

Mag ik met een tatoeage zonnen?

Ja je mag met een tatoeage zonnen als die helemaal hersteld is, we raden je dan wel aan om de Tattoo Stick te gebruiken van Australian Gold. Anders kan de kleur van je tattoo vervagen. Een nieuwe tatoeage kan je eigenlijk zien als een schaafwond. Een tatoeage wordt aangebracht door kleine prikjes met een naald. Zo ontstaat er een open wond. Dit heeft tijd nodig om te genezen. Wij raden daarom aan om, na het zetten van een tatoeage, minimaal 4 weken het zonlicht te vermijden. De tatoeage moet zich namelijk herstellen en mag dan niet in aanraking komen met zonlicht. Maar je kan de tatoeage ook gewoon afdekken zodat er geen zonlicht aan kan.

CONTACT

Kokkelbeekstraat 67,

9100 SINT-NIKLAAS

Tel: 03 777 62 96

Markt 4,

9240 ZELE

Tel: 052 52 42 06

BTW: 0889512368

OPENINGSUREN

Ma - vrij: 9u - 21u

Zaterdag:  9u - 19u

Zon- en feestdagen: 9u-13u

Sint-Niklaas

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Zele

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Zonnen kan huidkanker veroorzaken